Katedralen i Sevilla

En sevärdhet som är värd ett besök när du kommer till spanska staden Sevilla är deras katedral. Det spanska namnet för byggnaden är Catedral de Santa Maria de la Sede och den byggnationen påbörjades år 1402, men blev inte färdigställd förrän slutet av 1500-talet. Platsen som kyrkan byggdes på, var tidigare en moské med tillhörande minaret. Dessutom finns det en gammal kvarleva från 1100-talet i form av det vackra och ståtliga tornet Giralda som är 105 meter högt och användes som utgångspunkt när det var dags att börja bygga katedralen. Numera tillhör denna byggnad Unesco´s världsarv och är mycket välbesökt. Sevilla har andra kända sevärdheter och en av dessa är den unika byggnaden Metropol Parasol som ligger vid Plaza Encarnación. Parasol är en väldigt stor byggnadsverk och är tillverkad helt i trä. Uppe på byggnadens topp finns det ett promenadstråk som erbjuder den perfekta och unika utsikten av hela staden.

Andra måsten i Spanien

Spanien har mycket att erbjuda och många spännande sevärdheter. Något som är populärt, speciellt för de som tycker om vin, är att åka inåt fastlandet för att besöka olika vingårdar. Vilket har blivit en av Spaniens mest spännande resmål. Det anordnas till och med möjligheten att åka på en vinsafari, speciellt i Rioja området. Dessa safarier tar dig till ställen som de tillverkar och säljer vin. Där du får träffa ägarna, se deras odling och gård, för att sedan få smaka på deras egna vinsorter, vilket gör att du kan utöka din vinsamling med en eller flera flaskor vin. Vill man inte följa med på en rundtur, går det lika bra att hyra en egen bil. För att därefter bege sig ut på äventyr bland alla bodegor och vingårdar längs vägen. De erbjuder oftast en privat guidning på sina ägor, för att sedan avsluta med en möjlighet att provsmaka deras egna viner. Fördelen med att köra själv är att du har möjligheten att få uppleva saker som inte andra turister får vara med om, samtidigt som du träffar lokalbefolkningen.

Spanien är inte bara kultur och sevärdheter

När du kommer till Spanien är det naturligtvis kul och spännande att ta del av landets kultur och sevärdheter. Allt från att bli inspirerad av katedralens fönster i Sevilla, till att vara med om en tjurfäktning. Men det kan vara skönt att ta det lugnt vissa dagar för att sola och bada. Längst hela landets kust finns det många fina stränder som ger dig denna möjlighet. Känner du inte för att besöka fastlandet så har Spanien många fina öar, som bland annat Grand Canaria och Mallorca. Dessa öar ar mycket populära för oss svenskar, speciellt under vinterhalvåret. Förutom sol och bad på deras fina stränder, erbjuder öarna spännande aktiviteter. Allt från att vandra och klättra i berg, till att åka ut på djuphavsfiske. Vart du än väljer att åka, har Spanien mycket att erbjuda: tapas, drycker, sevärdheter, aktiviteter, sol och bad, vilket gör att alla dina behov blir tillgodosedda när du besöker landet.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>